<< gorgel << cinema
synopsis
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) wraak op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als 'The Basterds', zaait angst door de nazi's op brute wijze te vermoorden. Met de hulp van de Duitse actrice Bridget von Hammersmark ondernemen ze een missie om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen bij een Duitse filmpremière in het filmtheater van Shosanna Dreyfus, waar ook Shosanna zelf haar kans schoon ziet om wraak te nemen...
reacties
Tarantino neemt goed de tijd om zijn verhaal te vertellen en de spanning in de scene's op te bouwen. Hier en daar toont hij een geniale vorm van humor, bijvoorbeeld het net iets te hard lachen om het gebroken been van de actrice. Of het idee achter de film, de geallieerden waren ook geen lieverdjes. En eigenlijk vond ik het eng om te zien hoe tof ik het Landa personage vond. Ook al lijkt de rest zich achter zijn acteerprestatie te verschuilen.
Waar in Death Proof zijn geouwehoer nergens toe leidde, heeft het hier allemaal functie in het verhaal. Personages zijn ook allemaal beter uitgewerkt en niet elk personage lijkt een vertolking van een pratende Tarantino te zijn. Hij doseert zijn terzijdes ook goed, ook al zijn deze flink over de top. Deze terzijdes hebben vervolgens ook vrijwel allemaal een latere functie in het verhaal.
De wraakscene in de bioscoop is briljant. Eigenlijk is de film nog het beste samen te vatten als WOII wraakfilm op crack.
Het is geen perfecte film, maar ik heb er wel heel erg van genoten. Ga deze film nog wel eens kijken denk ik, wie weet krijg ik dan beter overzicht in de film en weet ik hem beter te beoordelen. Voor nu krijgt hij 5 mokken van mij.
jannemanneman
Geplaatst: 2009-12-11 op 14:29:01
Bedankt voor de interessante informatie

chibiacercave-web
commentaar naam
rating
filmsuggesties