<< gorgel << cinema
synopsis
Armin Minderhout werkt als corrector voor een wetenschappelijke uitgeverij. Hij heeft een zoon, Bo, met zijn eerste grote liefde Monika. Armin woont nu samen met Ellen, zij willen samen een kind. Dan ontdekt Armin, 13 jaar na de geboorte van zijn zoon, dat hij onvruchtbaar is en dat altijd is geweest. Zijn zoon Bo kan dus zijn zoon niet zijn. De enige die met zekerheid de vader kan aanwijzen, is Monika, de moeder. Maar Monika is al 10 jaar dood. Alles wat hij al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd moet hij heroverwegen. En hij zal antwoord moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degene die je liefhebt? Hoe goed ken je hen die je het meest na zijn? Armin is woedend, jaloers en ontgoocheld en besluit op zoek te gaan naar de vader van zijn zoon. Tijdens zijn zoektocht door het verleden beleeft Armin alles opnieuw.
reacties
Aardig verhaal, maar de verfilming vind ik matig. Het doet me wel heel erg sterk aan American Beauty denken. Muziek, de voice-over en verschillende scene's.
Als er gelachen wordt in een film moet het ook echt grappig zijn, maar in geen enkele scene kwam dit goed uit de verf. En zo waren er wel meer dingen die verkeerd overkwamen. De constante regen in het heden om de emotionele staat van de hoofdpersoon te symboliseren en de bijpassende vrolijke, zonnige, kleurrijke scene's uit het verleden. Acteurs die acteurs blijven, ipv het worden van het personage. Of de kung-fu onderonsjes tussen pa en zoon.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties