<< gorgel << cinema
synopsis
Of: Pan's Labyrinth. In 1944, na de zege van Franco, verhuizen de 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze bij Ofelia's strenge en keiharde stiefvader Kapitein Vidal komen wonen. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.
reacties
De film was minder overweldigend dan ik had verwacht. Ik had er al het een en ander over gehoord en blijkbaar heb ik dat wat opgeblazen.

Del Toro laat een mooie wrijving zien tussen kinderlijk onschuldige fantasie en brute volwassen misdaden. Nee, eigenlijk is het een de oplossing voor het andere. Hoe dan ook, het is een leuk verhaal waarin je vrij bruut van de ene naar de andere extreme wordt geslingerd.

De fantasiewereld is mooi vormgegeven, maar ik vond het jammer dat het maar om een erg beperkte ruimte ging. Aan het begin van de film wordt een insect veelbelovend gevolgd. Alsof er iets broeit. Dit wordt voor mij alleen niet echt helemaal waargemaakt. Maar dat is vast jullie schuld.

Persoonlijk werd ik een beetje moe van het kunstje dat hij de hele tijd flikte met de boom om naar de volgende scene te knippen. Misschien wil hij daar de symboliek van een boek in stoppen, de boom ging wel hele tijd van rechts naar links, maar vermoeiend werd het op een gegeven moment wel.

Nu lijkt het net of ik niet genoten heb van deze film, want dat heb ik wel.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties