<< gorgel << cinema
synopsis
Pike Bishop is de leider van een groep wat oudere outlaws die nog een keer een spoorwegkantoor willen overvallen om zo met pensioen te kunnen gaan. Wanneer deze overval mislukt worden ze gedwongen naar Mexico uit te wijken terwijl ze achtervolgd worden door hun ex-partner Deke Thornton. Daar aangekomen plannen ze een beroving op een trein om alsnog te kunnen stoppen.
reacties
Fantastische montage en dito camerawerk, zeker voor die tijd. Nog iets wat bijzonder is voor die tijd: de brute bloed-fonteinen. Dat kun je echt niet maken, iedereen lijkt precies op een bloedprop geschoten te worden die aan de oppervlakte van zijn lichaam verborgen zat. Nog iets dat me opvalt voor die tijd is, dat de hoofdpersonages 40'ers zijn. Tegenwoordig is het ideaalbeeld gevonden in de 30'er.

Er wordt goed met spanning gewerkt. Al in de openingsscene met het korps, of noem de scene waarin ze de trein stelen. En natuurlijk de slotscene. Goed in elkaar gezet.

Een cijfer geven vind ik lastig. Het is een sterke film, maar niet mijn smaak. Toch moet ik hem 4 sterren geven, omdat bijna elke scene boeiend is en goed in elkaar zit. Vakkundig gemaakt.

Meerdere keren werd ik gedwongen om aan the Three Amigos te denken. Natuurlijk de hele setting en daardoor de dingen die zij van the Wild Bunch gestolen hebben, maar helemaal gezien El Guapo meespeelt in deze film. Zelfs de Duitser met zijn geweren is te vinden in beide films.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties