<< gorgel << cinema
Shoot 'em Up

regie
Michael Davis
scenario
Michael Davis
muziek
Paul Haslinger
cast
Clive Owen
Paul Giamatti
Monica Bellucci
Stephen McHattie
Greg Bryk
jaar
2007
land
Amerika
genre
Actie
Thriller
Comedie
onderwerp
Misdaad
tijdsduur
86 minuten
synopsis
Mr. Smith (Clive Owen), helpt bij een bevalling. Hij belandt ter plekke in een vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het echter op de baby voorzien te hebben, en aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent.
reacties
Over the top op het vermoeiende af. Van menig b-film hadden ze kunnen leren dat over the top na een tijdje begint te vervelen. Het eerste kwartier neem je de botte acties en slimme oneliners voor lief, maar na een half uur heb je door dat het script alles behalve slim is en de acties zo over the top zijn dat er geen logica meer te ontdekken valt. Het plot hangt aan elkaar van toevalligheden en als hier naar gevraagd wordt in de film krijg je een of ander wiseass antwoord dat moet verbloemen dat ze het zelf eigenlijk ook niet weten.

De momenten die het hoofdpersonage karakter moesten meegeven waren zo opzichtig, dat je nog beter diepgang kunt verwachten bij Rambo.

Neem het allemaal niet zo serieus, is op zich een terechte opmerking. Toegegeven, dan wordt het wel een stuk leuker om te kijken. Maar dan nog blijft het ergerlijk, op een paar uitzonderlijke momenten na.

Een film als Snatch kan ik prima waarderen, maar dit is zo duidelijk nagemaakt voor de Amerikaanse markt en uit de bocht gevlogen dat het compleet nergens meer op slaat. Snatch zette tenminste nog een fatsoenlijk script neer en personages die niet alleen bestonden uit een opsomming van eigenaardigheden.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties