<< gorgel << cinema
synopsis
Nadat een jager vlakbij de Rio Grande enkele lijken, hero´ne en meer dan $2 miljoen aan contant geld ontdekt volgt een spoor van geweld en ravage. Hij komt terecht in een benarde situatie waarin de overlevenden van de verkeerd gelopen drugsdeal jacht op hem maken.
reacties
De Coen-broertjes doen bijna alles goed in deze film. De spanning wordt fantastisch opgebouwd, de psycho wordt sterk neergezet en tegelijk is alles ook best wel grappig. De belangrijkste moorden voor het verhaal vinden buiten beeld plaats en er wordt leuk gespeeld met de verwachtingen van het publiek. Het enige minpuntje dat ik kan noemen is het aandeel in het verhaal van de sheriff. Gezien de titel en het einde van de film was hij belangrijk voor de film, dit kwam op mij niet goed over.

Ook las ik op een kutsite dat de film in 1980 zou spelen. Bardem zou dan het opkomende individualisme van die tijd belichamen en de sheriff zijn teleurgestelde tegenpool. Een leuke gedachte, jammer dat daar niet meer naar gehint is in de film.
jannemanneman
Geplaatst: 2008-02-23 op 15:13:12
Heel sterke film. Fantasische karakters zoals alleen de Coen-broeders dat kunnen. Sterke spanning.

Maar toch, amen op de minpunten die Jannemanneman noemt en daarbij nog de matige rollen en vertoning daarvan van Carla Jean (Kelly Macdonald) en haar moeder.

5 sterren zitten er niet in.
Mic Uurloon
commentaar naam
rating
filmsuggesties