<< gorgel << cinema
Eastern Promises

regie
David Cronenberg
scenario
Steven Knight
muziek
Howard Shore
cast
Viggo Mortensen
Naomi Watts
Armin Mueller-Stahl
Vincent Cassel
jaar
2007
land
Canada
Engeland
Amerika
genre
Thriller
Drama
onderwerp
Misdaad
Mafia
tijdsduur
100 minuten
synopsis
Anna is een idealistische vrouw in wiens armen een jonge Russische moeder sterft tijdens een geboorte. Anna weet niks van de vrouw en haar handtasje is de enige houvast die ze heeft naar de identiteit. Haar zoektocht leidt haar diep in de wereld van de Russische mafia in London en diens nieuwste lid: Nikolai. Nikolai is ingehuurd als de man die vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar moet maken en het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bezit tegen Nikolais baas.
reacties
Het verhaal van de film zit redelijk goed in elkaar, maar waar ik vooral over te spreken ben is de regie van de film.

Ik weet niet precies waar het aan ligt. Het ritme van de film lijkt wel behoorlijk te kloppen, de spanning wordt constant goed vastgehouden en opgebouwd, vooral de naakte actiescene vond ik sterk. Het acteerwerk is helaas wel van matig niveau, maar dit kan ook te maken hebben met een hier en daar rammelend script dat je wel erg duidelijk probeert te maken dat je naar een film kijkt.

De opzet van de film kan ik wel waarderen: maffia en brave burgers die elkaar tegenkomen in een confrontatie. Verhaaltechnisch had het alleen iets beter uitgewerkt kunnen worden.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties