<< gorgel << cinema
synopsis
In een door Batman's helper Robin (Chris O'Donnell) gepresenteerde 'Making of...' werden de noviteiten van deze derde Batman-film breed uitgevent. Nicole Kidman liet trots weten dat zij het eerste vrouwelijke personage was dat Batman had mogen kussen. Ook Tommy Lee Jones had naar eigen zeggen een primeur. Hij speelt Harvey Two-Face, een op Dr. Jekyll and Mr. Hyde gebaseerde slechterik 'die nog nooit eerder door een acteur werd gespeeld'. Val Kilmer vervangt Michael Keaton als Batman. Tim Burton, die als regisseur de eerste twee Batman-films voor zijn rekening nam, produceerde de film.
reacties
Nog steeds een prima Batman film. Verhaal zit weer leuk in elkaar. De stijl is alleen iets veranderd. Er wordt meer licht gebruikt, er is minder plek voor macabere humor en daarmee mist de film voor mij een donker randje dat alle joligheid in het juiste perspectief zet.
Een tweede minpuntje is de sterrencast. Een bekend probleem bij een dreamteam is dat de spelers zelf veel kwaliteit hebben, maar moeilijk samen kunnen spelen. Hier en daar is er verrassend weinig chemie tussen de spelers te ontdekken, vooral tussen Val Kilmer en Nicole Kidman.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties