<< gorgel << cinema
synopsis
Twee illusionisten raken door hun onderlinge rivaliteit verwikkeld in een levenslange strijd om macht en status. De een is een geweldige illusionist, maar een slecht performer, de ander voor alles een geweldige showman. De structuur van The Prestige is, zoals we inmiddels van regisseur Nolan gewend zijn, complex; de dubbele bodems, vertakkingen, omdraaiingen en tegenstellingen worden aaneen geregen.
reacties
Geweldige film, zonder meer. Het verhaal zet je keer en keer op het verkeerde been, wat niet eens in verveling resulteert. De film blijft, zoals een goede goocheltruck, constant boeien. (Nee, dit is geen typfout, kijk de ondertiteling er maar op na.) Ironisch genoeg kondigt de film zelf aan dat het publiek in de maling genomen wil worden en als de truc ontmaskerd is er geen aandacht meer is voor de show. (mijn probleem met de sixth sense) Desalnietemin is het een film om een tweede keer te bekijken, maar het is niet waarschijnlijk dat ik dat ook daadwerkelijk zal doen.
Het is mooi om naar Christian Bale en Scarlett Johansson te kijken, maar ook de regie van Nolan mag er weer zijn. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van zijn stijl, maar het werkt. Een erg goede film, maar geen film om van te houden. Misschien is dat het wat ik aan Nolan niet zo sterk vind. Hij maakt goed geconstrueerde films, maar het lijkt een hart te missen. Uiteindelijk komt het vrijwel altijd neer op een goed doordacht plot, waar weinig emotionele waarde aan kleeft.


SPOILER de grootste truc van de film is nog wel dat david bowie meespeelt EINDE SPOILER
jannemanneman
Geplaatst: 2007-03-02 op 11:13:41
Vanwege door jannemanneman genoemde nadelen kan ik de film geen 4 sterren geven.

Een goed geconstrueerde film die het in de onvermijdelijke vergelijking met The Illusionist dik wint.

Jammer genoeg had ik de truck (kick ass ondertiteling hadden wij) al ruim van te voren door wat een deel van de verassing verpestte.
Desalniettemin zaten er nog genoeg andere verassingen in, waarbij David Bowie bij de aftiteling de grootste verassing bleek.
Mic Uurloon
commentaar naam
rating
filmsuggesties