<< gorgel << cinema
synopsis
Willem Dafoe speelt Jezus, Harvey Keitel Judas, Barbara Hershey Maria Magdalena en David Bowie Pontius Pilatus in Martin Scorsese´s The Last Temptation of Christ uit 1988. Als genre omschreven als: 'religious´. Jezus als mens van leven en bloed volgens schrijver Nikos Kazantzakis. Naar film geschreven door de man die voor een belangrijk deel ook verantwoordelijk was voor successen als Kiss of the Spider Woman, The Yakuza, Taxi Driver, Blue Collar en Mishima: Paul Schrader (1946). Regisseur van The last temptation of Christ, Martin Scorsese, werd blasfemie verweten. (IdH/VPRO Gids)
reacties
De film predikt niet het evangelie, maar een visie zoals die beschreven in het boek the Last Temptation of Christ. En een interessante kijk op de zaak is het zeker.

De film zette me aan het denken over bepaalde dingen die Jezus deed, waarom hing hij bijvoorbeeld 40 dagen rond in de woestijn en hoe wist hij dat hij dat moest doen? Erg mooie interpretatie.

Geweldige rollen van Dafoe en Keitel. Had eerst mijn twijfels over Dafoe als Jezus, maar dat bleek onterecht te zijn. Na een tijd veranderd de ster in zijn personage en kan het feest beginnen.

De film heeft prachtige muziek, hier en daar is de regie wat over de top, maar al met al een uitstekende film.
jannemanneman
Geplaatst: 2007-03-12 op 16:38:20
vanavond zal ik hem nog een keer gaan kijken met wat mensen. als voorbereiding heb ik deze pagina gevonden en gelezen.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties