<< gorgel << cinema
synopsis
Eerst verscheen ze in een videospelletje, toen in een strip en in 2001 eindelijk op het witte doek. We hebben het over actieheldin Lara Croft, beter bekend als Tomb raider. De film werd de best bezochte actiefilm met een vrouw in de hoofdrol sinds Sigourney Weaver in 1986 de Aliens te lijf ging. Verantwoordelijk voor dit succes is Angelina Jolie die met haar afgetrainde lijf en Britse 007-gedrag een fantastische heldin neerzet. Regisseur Simon West bediende de steractrice met een heerlijk simplistisch avonturenscenario dat wegkijkt als een koel drankje op een zomers strand. De ruggengraat is de strijd tussen Croft en een illuster geheim genootschap met als inzet een antiek instrument dat een hoop macht genereert tijdens een op handen zijnde planetaire conjunctie. Helaas ligt het instrument in tweeŽn. De ene helft in de jungle van Zuidoost-AziŽ en de andere helft ergens op een poolkap. Prima locaties voor de acrobatische capriolen van de rupslippige, kortgebroekte, schietgrage, tot 36D volgestopte schattige engel.
reacties
Vooral de karakterontwikkeling van Lara Croft is interessant om te volgen. En dat allemaal met een stalen gezicht dat overal plezier in lijkt te hebben. De film is even rechtlijnig als het computerspel, met het verschil dat hier geen joystick aan te pas komt. Indiana Jones blijft haken in de 6e versnelling. Het ziet er allemaal wel prima uit, misschien alleen meer iets voor Playstation adepten.
jannemanneman
Geplaatst: 2006-09-04 op 20:46:23
2 sterren voor de moeite.
Het is natuurlijk een script van niks, maar voor een avond holle entertainment wel geschikt, bij gebrek aan beter.

Zoals die saaie vrijdagavond dat wij hem gingen kijken in de bioscoop ooit en waar na afloop de Derker een levensgrote Shrek uit de bioscoop meenam.
Mic Uurloon
commentaar naam
rating
filmsuggesties