<< gorgel << cinema
synopsis
Van het bestaan van reality-geweldfilms als Faces of death is inmiddels wel iedereen op de hoogte. Het zijn pseudo-documentaires waarin al dan niet toevallig is vastgelegd hoe mensen bruut aan hun einde komen. Maar een nieuwer en nog veel weerzinwekkender genre is de zogenaamde snuffmovie, waarin daadwerkelijk met opzet wordt gemoord, speciaal voor het oog van de camera. Probleem is echter dat nog nooit iemand er één gezien schijnt te hebben. Er wordt wild om het verschijnsel heen gespeculeerd, maar harde bewijzen van het daadwerkelijk bestaan zijn niet geleverd. Snuff zou ook slechts een grote-stadsmythe kunnen zijn die vorm geeft aan onze diepste angsten. Tesis, een van de meer recente films in het genre, was in Spanje een kassucces maar kwam hier amper onder de aandacht. Onterecht want Tesis is een angstaanjagende spannende thriller, die het niet moet hebben van de bloederige beelden, maar van de suggestie en de ruimte die de kijker zelf krijgt om te bedenken wat zich zoal in het snuff-genre afspeelt. Tesis won de prijs voor beste fantasyfilm in Brussel. (IdH/VPRO Gids)
reacties
Als Jack White voor zijn uiterlijk geshopt heeft bij Johnny Depp in Dead Man, dan heeft Johnny Depp voor zijn uiterlijk geshopt bij het personage Chema (Fele Martínez).
De film heeft een prima duistere regie en aardige sfeer. Op twee punten na, is de film gewoon bijzonder sterk. Angela komt op een onverklaarbaar stomme manier in aanraking met Bosco. Als je door een deur wil haal je die niet van het slot, maar kijk je eerst of hij open kan.

Natuurlijk wordt de film met de nodige clichés gebracht, maar wel zo dat het nergens storend wordt. Prima debuut.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties