<< gorgel << cinema
synopsis
Rechtenstudent Mike verliest zijn studiebeurs en spaargeld aan de pokertafel en belooft zijn vriendinnetje Jo nooit meer te gokken. Foute vriend Worm krijgt hem weer aan tafel om Russische bandiet Teddy KGB af te kunnen betalen. Regisseur en neo-noir adept John Dahl schotelt in essentie een sportfilm voor: de atleet wint, verliest, wanhoopt en herrijst.
reacties
Matt Damon is Good Will Hunting en dat moeten we weten. Een slimme jongen, alleen in deze film is hij goed in pokeren. Matt Damon vindt het fijn om ergens goed in te zijn; Good Will Hunting, Rounders, The Talented Mr. Ripley, Ocean's Eleven, The Bourne Identity.

Genoeg over Matt Damon. Een prima cast, maar de vonken springen er niet echt vanaf. De regie is matig, de filters hadden misschien beter thuisgelaten kunnen worden. Het verhaal is natuurlijk te cheasy voor woorden, maar het wordt met een jonge honden stoerheid gebracht en is niet geheel vermoeiend om te kijken. Bovendien gaat het om poker en wil je na een kwartier net zo goed en stoer in het pokeren zijn als een van de pokerspelers in de hoofdrol. Maar zoals gezegd is het verhaaltechnisch en qua regie niet echt boeiend en blijft de film steken bij 2 sterren.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties