<< gorgel << cinema
synopsis
Biopic over vliegtuigindustriŽel en filmproducent Howard Hughes. De miljardair bezit alles waarover velen een leven lang dromen: geld, aanzien, prachtige geliefdes en macht. Smetvrees en dwanggedachten maken zijn leven een stuk moeilijker. Scorsese heeft veel scherpe kanten van achterwege gelaten; Hughes was volgens zijn biografen racistisch, anti-semitisch en uiterst rancuneus. The Aviator is dan ook geen geschiedenisles, maar een visueel spektakel over een groots en meeslepend leven.
reacties
Scorsese zoekt het in de grote gebaren, maar heeft dit niet nodig. Juist hij zou dit moeten weten. Het lijkt er op dat hij naar erkenning zoekt en het niet krijgt. Hij heeft aangegeven alleen nog documentaires te gaan maken. Zo, als dat geen ongestoelde theorie is weet ik het ook niet meer.

Goed acteerwerk van Leonardo di Caprio, die helaas niet in elke scene weet te overtuigen. Het zou interessant zijn om hem eens in een wat artistiekere film te zien. Nadat hij Titanic deed en Boogie Nights niet, heeft hij helaas niet zo veel aanbiedingen gekregen in die richting.

Het verhaal is aardig en de hoorzittingen prima, maar het is mij allemaal iets te grotesk. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit een uitstekende film vinden.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties