<< gorgel << cinema
synopsis
In deze bizarre variant op het onverwoestbare genre van de western (Jarmusch zelf noemt zijn film 'a psychedelic-micro-epic') is Depp een zachtmoedige boekhouder die in het laat 19de-eeuwse Amerika uitgroeit tot een revolverheld. Met een kogel in zijn lijf, en achtervolgd door bosjes premiejagers, wordt hij door een geletterde Indiaan (Farmer) begeleid naar de eeuwige jachtvelden. In droog-komische rolletjes laten oa Robert Mitchum, Iggy Pop en John Hurt even hun gezicht zien. Cameraman Robby Müller schoot de verbluffend mooie zwart-wit plaatjes.
reacties
Misschien ligt het aan Johnny Depp, aan dat ik meer films van Jim Jarmusch gezien heb of aan de muziek van Neil Young. Maar alles bij elkaar is het een uitstekende film, met weer fijne humor en onbenullige flauwigheden. Zeker de moeite waard om te kijken. Misschien dat ik ook maar eens een echte Western moet kijken.

Als je het mij vraagt probeert Jack White de looks van Johnny Depp te stelen uit deze film, komt gruwelijk veel overeen met wat we in de clip My Doorbell zien.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties