<< gorgel << cinema
Million Dollar Baby

regie
Clint Eastwood
scenario
F.X. Toole
Paul Haggis
muziek
Clint Eastwood
Kyle Eastwood
cast
Clint Eastwood
Hilary Swank
Morgan Freeman
jaar
2004
land
Amerika
genre
Drama
onderwerp
Sport
Dood
Euthanasie
Boksen
tijdsduur
137 minuten
synopsis
Drama over de zwijgzame, getourmenteerde bokstrainer Frankie en de jonge boksende serveerster Maggie. Het volle leven neemt weer bezit van Frankie's sportschool wanneer Maggie inderdaad een groot talent blijkt te zijn. Na de uitbreng in Amerika werd Million Dollar Baby al snel de vrouwelijke Rocky genoemd. Onzin. Million Dollar Baby is het diapositief van Rocky. De film plaatst grote vraagtekens bij de filosofie dat op de sociale ladder voor iedere harde werker altijd een plek is gereserveerd.
reacties
Het laatste kwart van de film tilt de film naar een hoger plan, maar kan niet de cliche's en het slechte scenarioschrijven van het voorgaande deel van de film compenseren. Voor Europese begrippen is het natuurlijk ook niet echt boeiend, maar plaats je het in de Amerikaanse context dan kun je de ophef erover wel begrijpen. In het kort komt het er op neer dat de Amerikaanse droom in een ander jasje wordt gestoken. Verder prima acteerwerk en puike regie, afgezien van de missers hier en daar.
jannemanneman
Geplaatst: 2005-12-08 op 14:40:34
wat een zaad film. ik wil graag trainen... ik train geen vrouwen....ach toe ik ben heeeeel zelig....nou voor uit dan maar.... en dat is dan de eerste uur van de film. dialogen zijn compleet uit de lucht gegrepen. alleen morgan freeman doet zijn best
e-l-i-a-s
Geplaatst: 2005-12-08 op 15:49:51
morgan freeman is de excuusneger van de film, dan moet dat
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties