<< gorgel << cinema
synopsis
Vermakelijke, liefdevol gemaakte biopic over 'de slechtste filmmaker aller tijden', Ed Wood (1924-1978), regisseur van cultklassiekers als Glen or Glenda? en Plan 9 from outer space. Het enorme enthousiasme van de onbeholpen Ed werkt aanstekelijk op zijn crew en cast, die bestaat uit pornosterren, waarzeggers en andere merkwaardige figuren. Depp is weergaloos als de niet kapot te krijgen regisseur die het liefst gekleed gaat in angoratruitjes van zijn vrouw en Landau is overtuigend als de bejaarde horrorster Bela Lugosi, een rol waarvoor hij terecht een Oscar ontving. De zwart-wit fotografie geeft de jaren 50-sfeer uitstekend weer. (JvB/VPRO Gids)
reacties
Verschrikkelijk leuke film, waarin Johnny Depp het helemaal goed doet, door de hele film over-acted over te komen. Een hilarische quote van Sarah Jessica Parker: "does my face look like a horse?"
jannemanneman
Geplaatst: 2012-02-19 op 20:17:59
Laatst 'Plan 9 from outer space' gezien geregisseerd door Ed Wood... Echt monumentaal slecht. Ver over het randje slecht, waardoor het weer tof wordt om 'm te kijken:
http://www.archive.org/details/Plan_9_from_Outer_Space_1959

De cockpitscene met turbulentie, de stand-in voor de halverwege de film overleden acteur Lugosi... Memorabel!

Gerbenn
commentaar naam
rating
filmsuggesties