<< gorgel << cinema
la Mala Educación

regie
Pedro Almodóvar
scenario
Pedro Almodóvar
muziek
Alberto Iglesias
cast
Gael García Bernal
Fele Martínez
Daniel Giménez Cacho
jaar
2004
land
Spanje
genre
Drama
onderwerp
Gay
Katholicisme
tijdsduur
105 minuten
synopsis
Het intrigerende verhaal draait om Enrique en Ignacio, in de jaren '60 op elkaar verliefde schoolkameraadjes in een katholiek college. Ze worden echter uit elkaar gedreven door hun literatuurdocent Padre Manuelo, die Ignacio en zijn engelenstemmetje voor hem alleen wil. De film begint in de jaren '80, als Enrique een debuterend regisseur is en Ignacio plots bij hem opduikt met een filmscript dat hun relaas vertelt. Vervolgens wikkelt het verhaal zich langs verschillende wegen af. Zo zien we natuurlijk hele scènes uit de film van het script van Ignacio, maar ook weer echte beelden van toen op het college en van nu. Op een gegeven moment blijkt echter, dat Ignacio jaren geleden overleden is; wie is degene die zich voor hem uitgeeft en hoe (en door wie) is hij omgekomen?
La Mala Educación is een technisch volmaakt, buitengewoon uitdagend en door het thrilleraspect volkomen absorberende film in het teken van la pasión. Het is voor het eerst overigens, dat Almodóvar geen vrouwen in zijn film portretteert. Wel speelt het leuke kereltje uit Y tu mamá también -Gael García Bernal- een glansrol, gedeeltelijk als travestiet, en gaat hij vol uit de kleren.
reacties
Almodovar gebruikt altijd briljant mooie kleuren, bovendien zijn de verschillende lagen in de film goed in beeld gebracht. Geweldige cast en goeie acteerprestatie. Tja, niet de ultieme top, maar zeker de moeite waard.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties