<< gorgel << cinema
synopsis
Als Alain van Versch bijgenaamd Ali (Matthias Schoenaerts) uit nood met zijn zoontje van 5 onderdak zoekt bij zijn zus in Antibes in het zuiden van Frankrijk, ontmoet hij in een nachtclub de mooie Stéphanie (Marion Cotillard). Als orka-trainster heeft ze een bijzonder beroep. Hun levens hebben niets gemeen, tot het noodlot toeslaat en er een speciale relatie ontstaat, sensueel en met bijzondere spelregels. Dan krijgt hij het aanbod om deel te nemen aan clandestiene gevechten. Stéphanie werpt zich op als zijn manager.
reacties
Sterk meeslepend sociaal drama met een paar stevige rechtse. Een door instincten gedreven hoofdpersoon en een meisje... Ja, het meisje sneeuwde een beetje onder, maar dat heeft meer behoefte aan menselijk contact en een relatie.

Vond met name de scene waarin het meisje weer de orka ziet na haar ongeluk erg sterk. Vervelend aan de film vond ik de momenten dat je aanvoelt dat er iets mis zal gaan.

Overigens is het niet zo sterk als alle recensies van deze film doen vermoeden. Nergens echt grensverleggend, op zijn hoogst zou je kunnen zeggen dat het niet zo'n overdreven sociaal betrokken film geworden is door de bokspartijen en de rol van de instincten.
Drie sterren is misschien wat laag, maar 4 zou echt te hoog zijn.
jannemanneman
Geplaatst: 2012-08-26 op 20:14:17
Agree, Suf dat NRC 5 sterren gaf. Het is zoals je zegt nergens echt grensverleggend. Het vechten voelde bij mij een beetje aan als ontsnappingsclausule, omdat de regisseur waarschijnlijk zelf ook wel aanvoelde dat het allemaal wat clicheetjes verliep.
Gerben
commentaar naam
rating
filmsuggesties