<< gorgel << cinema
synopsis
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...
reacties
Door de constante camerabewegingen is het een achtbaanrit van jewelste geworden, maar het is uiteindelijk ook een uitputtende rit. Het geeft je wel echt het gevoel in de film te zitten, het werkt erg meeslepend.

De animatie is erg mooi en het verhaal wel ok. Het voelt toch vooral als een introductie van personages en begin van een serie.

Ik heb zelf nooit Kuifje gelezen, met name omdat de hoofdpersoon mij niet zo aanstond. Altijd overal maar iets positiefs in zien of een oplossing voor hande hebben. Een personage als kapitein Haddock komt dan als welkom tegenwicht.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties