<< gorgel << cinema
synopsis
Niet lang na haar echtscheiding keert Mavis Gary (Charlize Theron), een fictieschrijfster, terug naar haar huis in een klein dorpje ergens in Minnesota. Ze wil de hoogtijdagen van weleer herleven en is van plan om de relatie met haar ex-vriendje (Patrick Wilson) van toen op te rakelen. Deze laatste is nu echter getrouwd en heeft kinderen. De thuiskomst loopt niet zoals gepland, en dus vormt Mavis een ongewone band met een andere ex-klasgenoot (Patton Oswalt) die de middelbare school ook niet helemaal achter zich heeft kunnen laten.
reacties
Ik hou wel van de films van deze regisseur. Juno uitgezonderd. Hij kiest altijd voor een verhaal dat een commentaar op de Amerikaanse cultuur oplevert, vaak met een goede lading zwartgallige humor. Zo ook deze film, het laat op een redelijk originele manier de keerzijde van de Amerikaanse highschool-cultuur zien. Hij loopt er ook nooit voor weg om dit op een genante of ongemakkelijke manier te doen.

Toch vind ik dat zijn doel met deze film te snel duidelijk wordt en voor weinig verrassing zorgt. Wat hij met zijn beelden impliceert ligt er net iets te dik bovenop. Net als de weinig subtiele dialogen. Maar daar geef ik Diablo Cody graag de schuld van.

De ontknoping in de film vind ik vrij sterk.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties