<< gorgel << cinema
synopsis
Parijs, 1930. Hugo Cabret is een 12-jarige wees die in de muren van een druk treinstation in Parijs woont. Sinds zijn oom spoorloos verdween, heeft hij in het geheim de zorg voor de stationsklokken op zich genomen. Dan komt hij in aanraking met een vreemd meisje en een bittere oude man die de speelgoedwinkel in het station beheert. Plotseling komen Hugo's verborgen leven en het waardevolle geheim dat hij bewaart in gevaar.
reacties
Niet een erg sterke film, met name de eerste helft vond ik los zand. Tweede helft was al een stuk beter. Het 3D effect vond ik wel erg sterk in deze film. Overigens pas mijn 2e film die ik in 3D zie. Hugo komt zo nu en dan wat al te melodramatisch uit de hoek.

Vooral de ode aan de eerste dagen van de filmgeschiedenis vond ik geslaagd en niet eens overdreven nostalgisch (dus niet als in Be Kind Rewind). Het sluit ook mooi aan op de volgende stap in de evolutie van de film: 3D-techniek.

Al met al een geslaagde familiefilm, waarin het verhaal vooral gered wordt door de beelden en de plaatsing in de geschiedenis.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties