<< gorgel << cinema
synopsis
Lena is het verhaal van een stevig adolescent meisje van Poolse afkomst, inwonend bij haar instabiele moeder. Eigenlijk is ze het gelukkigst als ze aan line-dancing doet. Al dansend vergeet ze haar thuissituatie, dromend van een eigen huis en een leuke vriend. Maar jongens willen haar eerder voor de seks dan voor de liefde. Zodra Lena verkering krijgt met de populaire Daan, lijkt haar droom alsnog werkelijkheid te worden. Het meisje krijgt echter niet alleen te maken met de dubieuze praktijken van haar grote liefde...
reacties
Vermakelijke film, maar de makers kleuren hier en daar behoorlijk buiten de lijntjes. Misschien bewust, maar dat maakt het geheel niet beter.

Het verhaal is denk ik samen te vatten als 2 adolescenten die zonder goed rolmodel de volwassenheid in geslingerd worden. Dit gaat met horten en stoten en ontspoort onverwachts toch nog.

Ik denk dat de filmmakers bewust waren van de valkuilen die ze tegenkwamen bij het maken van de film, en in plaats van daar omheen te gaan en hun eigen plan te trekken spelen ze er een beetje een spelletje mee. In het begin was ik bang dat het een verhaal ging worden over een depressieve dikke tiener. Vervolgens leunde het richting een loverboy-verhaal. En zo kwamen er nog een paar ?archetypen? voorbij. Toen dat spelletje eenmaal uitgespeeld was had de film niet zo veel meer om het lijf. "Ik wil gewoon een beetje leuk!", roept Lena op een gegeven moment onbeholpen. Om de film toch nog wat cachet te geven laten ze het verhaal vervolgens maar ontsporen.

Acteerwerk is van de middelste plank, maar de muziek gelukkig van de bovenste: Daan, dus.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties