<< gorgel << cinema
synopsis
De elfjarige Jack heeft twee broers en woont bij zijn ouders. Op jonge leeftijd lijkt alles hem toe te lachen. Zijn moeder is lieflijk en vergevingsgezind en zijn vader probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld. Dat de wereld inderdaad geen prettige plaats is, leert Jack als hij in aanraking komt met ziekte, lijden en de dood. Als volwassen man wordt Jack een verdwaalde ziel in een moderne wereld die op bijzondere wijze zijn weg probeert te vinden.
reacties
Hoe is het mogelijk dat je zo'n film kunt verzinnen, laat staan maken? De meest bijzondere film die ik in tijden gezien heb. Qua opbouw heeft Malick weer lak aan conventies en pakt het wederom goed uit. Heel losjes gaat hij om met de plot van het verhaal en verbindt hij moeiteloos het ontstaan van de aarde met menselijk drama.

Voor mij zijn er twee grote verhaallijnen in deze film. De strijd tussen goed en kwaad, of tussen natuur en gratie. En het verwerkingsproces na het verlies van een geliefde. Maar de lofzang op het leven en de religieuze draad mogen er ook wezen. Zo zijn er nog wel meer zaken die op de achtergrond spelen en een tweede kijkbeurt zullen rechtvaardigen, maar eerst nog wat meer nagenieten van de film.

Maar de hele film had niks voorgesteld als de cinematografie niet zo genadeloos goed was geweest.
jannemanneman
commentaar naam
rating
filmsuggesties